Câștigătorii Concursului de idei Romană

În urma evaluării celor 19 proiecte înscrise în concurs, membrii juriului au desemnat următorii câștigători:

Premiul I (2.500 EUR) – Proiectul cu simbolul de identitate MU1315
AUTOR PRINCIPAL: student arhitect Horia Constantin Munteanu;
COAUTORI: student arhitect Alexandru Cristian Beșliu, student architect Cosmin O. Gălățianu, student arhitect Cosmin Valentin Georgescu

     

Premiul al II-lea (1.500 EUR) – Proiectul cu simbolul de identitate CC2226
AUTOR PRINCIPAL: student arhitect Lucian – Ștefan Călugărescu;
COAUTORI: student arhitect Anca – Ioana Crețu

     

Premiul al III-lea (1.000 EUR) – Proiectul cu simbolul de identitate IV5678
 AUTOR PRINCIPAL: student arhitect Iulia Ilie; COAUTORI: student arhitect Adrian Vieza

     

Având în vedere calitatea proiectelor înscrise în concurs, membrii juriului au decis să acorde două mențiuni, fiecare în valoare de 750 EUR, următoarelor proiecte:

Mențiune I (750 EUR) - Proiectul cu simbolul de identitate AZ0511
 AUTOR PRINCIPAL: student arhitect Adrian Bratu; COAUTORI: Ciprian Ungurașu; Ghennadii Tăutul 

     

Mențiune II (750 EUR) - Proiectul cu simbolul de identitate BY2709
AUTOR PRINCIPAL: student arhitect Theodor – Alexandru Dinu; COAUTORI: Raluca Mihaela Aldea, Vasile Valentin Drăgănescu, Heba Sorina Hussain

     

 

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 2 august 2016, la ora 16.00, la sediul Raiffeisen Bank România – clădirea Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246C.

Mulțumim tuturor participanților pentru profesionalismul cu care au abordat tema acestui concurs, pentru viziune și pentru ideile creative propuse!

 Proces verbal jurizare

 

 

 


Predarea proiectelor pentru Concursul de idei Romană se va face marți, 19 iulie, între orele 12.00 – 16.00, la Casa Petrașcu (Piața Romană, Nr.5).

Intrarea se face dinspre Piața Romană, între Str. Căderea Bastiliei și Bd. Lascăr Catargiu.

O a doua vizită la situl Casa Petrașcu va fi organizată vineri 17.06.2016, între orele 11:00-16:00. Intrarea se face dinspre Piața Romană, între Str. Căderea Bastiliei și Bd. Lascăr Catargiu.

 

RĂSPUNSURI ÎNTREBĂRI 13.06.2016

ÎNTREBĂRI RĂSPUNSURI

1. Aș avea o ȋntrebare ȋn ceea ce privește concursul și anume dacă putem participa și cei din ultimul an de studii, examenul de diplomă fiind pe data de 7 iulie, fiind studentă la data lansării concursului.

Concursul este deschis tuturor studenților UAUIM, inclusiv anul VI 2015-2106, pe baza adeverinței de student. Este recomandabil ca această adeverință să fie obținută înainte de încheierea sesiunii de vară a.c.

2. Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie in concurs, ce date trebuie sa va trimit sau daca este suficient formularul de participare adus cu restul proiectului.

Detaliile legate de participare se găsesc în Regulamentul Concursului. Nu este necesară înscrierea prealabilă în vederea participării la concurs. Formularul de participare și adeverința de student se predau conform Regulamentului, odată cu proiectul.

3. As avea o intrebare legata de inscrierea in concurs. Inscrierea concurentilor se face pana la o data anume , sau se face la final, odata cu predarea proiectului, prin acel formular? Daca inscrierile se fac acum, la inceput, as dori sa stiu pana la ce data se pot face si cum.

4. Revin cu un mail referitor la turul ghidat ce ar fi trebuit sa aibă loc astazi. Am ajuns la ora stabilită si eram doar 4 persoane. A intervenit o amânare între timp si nu ati reusit sa anunțați? Ne gândeam ca turul ghidat va fi al casei avand in vedere ca ne-ar fi foarte util, insa era închisă. Va mai avea loc vreo întâlnire?

Turul ghidat din data de 02.06.2016 a avut loc conform orarului stabilit. O a doua vizită la sit va fi organizată vineri 17.06.2016 între orele 11:00-16:00. Intrarea se face dinspre Piața Romană, între Str. Căderea Bastiliei și Bd. Lascăr Catargiu.

5. O prima intrebare este cat putem sa intervenim asupra spatiului interior (putem modifica inclusiv spatial planul, prin adaugare de pereti/nișe, grupuri sanitare, etc. sau pastram spatial partiul de arhitectura si intervenim cu scafe de lumina si jocuri de materialitate pe pereti?
De asemenea o alta intrebare importanta este  daca se poate lucra asupra curtii, printr-o amenajare peisagistica, si asupra  fatadei, fie volumetric, fie prin mici interventii de culoare, material, astfel incat sa rezulte functiunea din interior.

Conform Temei Concursului, ”Casa Petrașcu este un reper important al Pieței Romane din București, clădire clasată ca monument istoric, ale cărei caracteristici arhitecturale, urbanistice și plastice se impun a fi păstrate și potențate.” Intervențiile asupra spațiului interior, fațadei și curții vor ține cont de aceste precizări precum și de criteriile de evaluare specificate în Temă:
” - Viziunea de ansamblu, originalitatea și unitatea propunerii de arhitectură;
- Înțelegerea, respectarea și potențarea valorilor clădirii existente;
- Justa integrare a noii funcțiuni și a elementelor de branding ale Băncii;”

 

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai importante bănci din România, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București - lansează un concurs de idei, deschis tuturor studenților UAUIM. Scopul concursului îl constituie selectarea unor propuneri în vederea amenajării și imaginii Agenției Raiffeisen Bank Romană - Casa Petrașcu.

Casa Petrașcu, situată în Piața Romană din București este clasată monument istoric și este considerată un exemplu de stil neoromânesc, fiind construită în anii 1912-1913, după planurile arhitectului Spiridon Cegăneanu, unul dintre cei mai fideli discipoli ai lui Ion Mincu.

Raiffeisen Bank România intenționează să amenajeze în Casa Petrașcu o agenție bancară după un concept nou, o agenție a viitorului, în cadrul căreia funcționalitățile tradiționale ale unei sucursale bancare – și anume acelea de punct de vânzare de produse bancare și derularea de operațiuni financiare – să fie combinate cu noile așteptări ale clienților, respectiv integrarea noilor tehnologii, consiliere financiară, informare și educație. Astfel, agenția bancară dobândește un rol de platformă care facilitează o întâlnire complexă dintre bancă și comunități.

Vă dorim mult succes și multă inspirație! 

Scopul concursului
Scopul concursului îl constituie selectarea celor mai bune propuneri de creație pentru amenajarea și imaginea Agenției Romană Raiffeisen Bank - Casa Petrașcu.

Tipul concursului
Concurs de idei desfășurat într-o singură fază, deschis tuturor studenților Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București.

Juriul concursului
Prof. dr. arh. Adrian SPIRESCU (UAUIM)
Conf. dr. arh. Ștefan GHENCIULESCU (UAUIM și Revista ZEPPELIN)
Conf. dr. arh. Mihai ENE (UAUIM)
Arh. Johannes BERTLEFF (EXHIBIT ARHITECTURA)
Steven VAN GRONINGEN, președinte & CEO Raiffeisen Bank
Vladimir KALINOV, vicepreședinte divizia Retail, Raiffeisen Bank
Membri supleanți:
Arh. Tudor VLĂSCEANU (UNULAUNU)
Gabriela MATEESCU, Director Direcția Dezvoltare și Vânzări, Raiffeisen Bank
Consultantul de specialitate al concursului
Consultantul de specialitate al concursului este arh. Moise MATHE, BBM-Grup, autorul restaurării clădirii monument istoric.

Premii
Premiul 1 : 2.500 EUR net
Premiul 2 : 1.500 EUR net
Premiul 3 : 1.000 EUR net

Calendarul concursului
Lansare concurs: vineri, 27.05.2016
Vizită organizată: joi, 02.06.2016 orele 10:00-16:00 (ora 11:00 tur ghidat)
Dată limită pentru primirea întrebărilor: marți, 07.06.2016
Dată limită de difuzare a răspunsurilor: luni, 13.06.2016
Data și orele limită pentru predarea proiectelor: marți, 19.07.20016 orele 12:00-16:00
Jurizarea proiectelor: vineri – sâmbătă, 22.07.2016 – 23.07.2016
Anunțarea rezultatelor pe site-ul concursului: duminică, 24.07.2016
Festivitatea de premiere: joi, 28.07.2016 ora 18:00

O expoziție cu proiectele participante va fi organizată în perioada octombrie 2016 – martie 2017, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Documentația pusă la dispoziția concurenților
Documentația de concurs este disponibilă în format electronic și poate fi descărcată gratuit de mai jos.

Dreptul concurenților de a solicita clarificări
Concurenții au dreptul de a pune întrebări privind conținutul documentației de concurs, numai în scris către Secretariatul concursului, sau prin e-mail: concurs.romana@raiffeisen.ropână la data specificată în calendarul concursului.

Vizită la sit
Se asigură o vizită organizată la data specificată în calendarul concursului. Casa Petrașcu va fi deschisă în intervalul 10:00-16:00 iar la ora 11:00 va fi organizat un tur ghidat. Participanții interesați să viziteze amplasamentul se vor înscrie prin e-mail la concurs.romana@raiffeisen.rocu cel puțin o zi înaintea datei vizitei organizate.

Comunicarea rezultatelor
Secretariatul concursului va comunica rezultatele concursului fiecărui participant al cărui proiect a fost premiat, prin e-mail sau telefon, conform datelor de înscriere. Rezultatele vor fi aduse la cunoștința celorlalți participanți, precum și opiniei publice, prin intermediul site-ului concursului http://webcampaign.ro/ConcursRomana/

Regulamentul concursului este parte integrantă a documentației acestuia şi poate fi  descărcat de mai jos. Prin participarea la concurs, concurenții sunt de acord să se conformeze prezentului Regulament.

Secretariatul concursului
Secretariatul concursului este asigurat de către Organizatori la sediul din Str. Romana nr. 5, București. Comunicarea dintre concurenți şi secretariatul concursului se realizează exclusiv în scris, prin intermediul e-mail-ului: concurs.romana@raiffeisen.ro

DOCUMENTAȚIA CONCURSULUI
De pe link-ul de mai jos poate fi descărcată arhiva conținând materialele destinate participanților:
Regulamentul (doc)
Tema (doc)
Formularul de participare (doc)
Arhiva foto
Arhiva Releveu (format dwg)